6 januari 2023

WK Indoor Bowls op TV

Evenals voorgaande jaren worden ook dit jaar de belangrijkste wedstrijden van het WK Indoor Bowls uitgezonden. Deze wedstrijden zijn te volgen vanaf maandag 16 januari telkens vanaf 14.00 uur op BBC2. Het wedstrijdschema is te zien op de site van Potters: https://www.pottersholidays.com/world-bowls/. Alle wedstrijden van dit toernooi zijn te bekijken via Youtube via de link: https://www.youtube.com/user/WorldBowlsTour.

Spreekt Bowls als spel of als sport u aan, kom dan zonder enige verplichting eens kijken bij onze vereniging.

26 november 2022

Volle winst op Piet Gerrist toernooi in Renkum

Frans Roberts, Frans Smulders van BCE aangevuld met Maus van Tol uit Alphen aan de Rijn, halen de eerste prijs op het drukbezette Piet Gerrist Triples in Renkum.

5 november 2022

Frans en Frans in de prijzen op RZ Singles toernooi

Frans Roberts speelde sterk en behaalde de tweede prijs op het Regio Zuid Singles Indoor toernooi dat op zaterdag 5 november 2022 gespeeld werd in Breda. Frans Smulders haalde hier slechts de vijfde plaats, maar kreeg de Regio Zuid Wisselbeker uitgereikt. Dit in verband met het behalen van de meeste punten tijdens de in 2020 en 2021 gespeelde RZ wedstrijden.

10 en 11 september 2022

Frans Roberts Nederlands Kampioen Singles Outdoor

Nog nooit eerder in de geschiedenis van onze club is het iemand gelukt om een Singles toernooi te winnen en zeker niet op de buitenbanen in Haarlem. Op bowls gebied is dit toernooi wel het hoogst haalbare in Nederland, omdat spelen op banen die 10 meter langer zijn dan de banen waar je normaal op speelt, lastig is. Frans heeft de laatste maanden veel uurtjes getraind op een hockeyveld in Mierlo, waardoor hij goed voorbereid deelnam aan het toernooi in Haarlem, waar sterke spelers aan deelnemen die regelmatig in Haarlem trainen. Hij moest tegen meerdere oud-kampioenen spelen en wist ze allemaal ‘vaak in de ty-break’ te verslaan. Misschien is dit wel een eerste stap naar winst op Internationale bowlstoernooien en misschien helpt dit dan wel om de bowlssport in Nederland wat meer onder de aandacht te krijgen. De vereniging is in ieder geval trots op Frans, want we hebben nu een echte Nederlands Kampioen Singles in ons midden.

23 en 24 juli 2022

Frans en Frans worden 3e op NK Australian Pairs in Enschede

We hebben veel spannende wedstrijden gespeeld en echt moeten knokken om de finaleronde te halen, waarbij we het geluk niet aan onze zijde hadden. De buitenbanen in Enschede zijn moeilijk bespeelbaar en de temperatuur liep de 2e dag op naar 30 graden, maar de organisatie van het toernooi en de sfeer was goed. Door op de tweede dag meteen de eerste wedstrijd te winnen stond de halve finale voor de deur en dat was tegen het sterke team van Almere. Deze wedstrijd speelden we sterk en werd door de laatste bowl van onze tegenstander in ons nadeel beslist, waardoor de finale net aan onze neus voorbijging. Na het verwerken van deze telleurstelling volgde de strijd om de 3e en 4e plaatst die ook niet makkelijk was en vanaf het begin spannend. Na vier ends stonden we met 8-0 achter. Vanaf dat moment konden we ons herpakken en uiteindelijk met één punt meer de 3e plaats veiligstellen. We kijken terug op een geslaagd NK toernooi en zijn blij met de 3e plaats.

30 april 2022

BCE haalt 1e en 2e plaats op pairs toernooi in Oud-Beijerland

Na twee jaar deden dit keer twee teams van BCE mee aan het pairs toernooi van Oud-Beijerland. Jan Kraker en Frans Smulders haalde met zes wedstrijdpunten de eerste prijs en Frans Roberts samen met Ginny Marchall haalde met vijf wedstrijdpunten en het hoogste shotsaldo de tweede prijs. Ginny speelde voor het eerst namens BCE mee in een bowlstoernooi.

15 maart 2022

BCE doet mee aan WK Shortmat

Dit jaar neemt een Nederlands team van 20 personen deel aan het WK Shortmat in Herentals België. Twee van onze leden Frans Roberts en Frans Smulders spelen mee in dit team en komen uit in respectievelijk de Singles en de Triples wedstrijden. Informatie over dit WK toernooi zoals: deelnemende landen, speeltijden en uitslagen zijn te vinden op de website: https://shortmatbowls.be/WK2020/ .

6 november 2021

2e en 5e plaats op Regio Zuid Singles toernooi in Breda

Al jaren proberen we de eerste plaats te halen op het RZ Singles toernooi in Breda waar veel goede spelers aan deelnemen. Dit keer deden Jan Kraker, Frans Roberts en Frans Smulders mee. Jan moest echter na één wedstrijd al opgeven, omdat hij teveel pijn aan zijn knie kreeg. Frans en Frans streden verder. Uiteindelijk is Frans Roberts vijfde en Frans Smulders tweede geworden wat een prima resultaat is. Dit toernooi is een goede voorbereiding voor het NK Singles dat komende week ook in Breda gespeeld gaat worden. Zie de fotopresentatie onder “gespeelde toernooien 2021” die Jan gemaakt heeft.

23 en 30 oktober 2021

NK Triples Outdoor toernooi in Haarlem werd een waterballet

Dit is een tweedaags NK toernooi waar we als BCE normaal gesproken niet aan mee doen. Dit keer hebben Jan Kraker, Frans Roberts en Frans Smulders wel meegedaan en met het behalen van de 4e plaats bewezen, dat we ook op dit toernooi kansen hebben op de titel. Tijdens de voorrondes werd ruim gewonnen van enkele thuisteams, wat al een prestatie op zicht was. De finaledag was een regenachtige dag wat een domper op het toernooi werd. We kwamen ondanks de regen goed uit de startblokken, maar verloren vervolgens met slechts één shot verschil nipt de halve finale. Tijdens de troostfinale lukte het ons niet om ons niveau te halen en daar maakte het sterke team van Almere dankbaar gebruik van. Kijk de fotopresentaties op “gespeelde toernooien 2021” die Jan gemaakt heeft.

28 augustus 2021

1e plaats op jubileumtoernooi Rotterdam

Het is Jan Kraker en Frans Smulders gelukt om op het jubileumtoernooi van de Indoor Bowls Club Rotterdam de eerste plaats te halen. Het toernooi werd georganiseerd in de WION sporthal in Rotterdam en voor het eerst deden twee teams van BCE mee. Dit toernooi werd ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van IBC Rotterdam georganiseerd en er deden in totaal 20 teams mee. De club IBC is nog maar een kleine vereniging, maar bleek prima in staat om er een sportief en gezellig toernooi van te maken. Na afloop een feestelijk afsluiting ter gelegenheid van het jubileum. We hopen dat ze nog vele jaren Bowls blijven spelen.

10 juli 2021

Nederlands kampioen Fours Outdoor

Het is Frans Roberts en Frans Smulders beide lid van BCE gelukt om samen met Michel Weerdenburg en Maus van Tol Nederlands kampioen Fours te worden. De Fours is het toernooi waarbij teams van vier personen tegen elkaar spelen. Dit keer werd het toernooi gehouden op de buitenbanen in Enschede. Door in de voorronde het thuisteam van Enschede te verslaan kwamen we op plaats één uit in de finaleronde, waar we vervolgens wonnen van drie andere teams en zo op de eerste plaats kwamen. Het waren allemaal spannende wedstrijden waarbij we telkens achter kwamen maar uiteindelijk toch wonnen.