28 augustus 2021

1e plaats op jubileumtoernooi Rotterdam

Het is Jan Kraker en Frans Smulders gelukt om op het jubileumtoernooi van de Indoor Bowls Club Rotterdam de eerste plaats te halen. Het toernooi werd georganiseerd in de WION sporthal in Rotterdam en voor het eerst deden twee teams van BCE mee. Dit toernooi werd ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van IBC Rotterdam georganiseerd en er deden in totaal 20 teams mee. De club IBC is nog maar een kleine vereniging, maar bleek prima in staat om er een sportief en gezellig toernooi van te maken. Na afloop een feestelijk afsluiting ter gelegenheid van het jubileum. We hopen dat ze nog vele jaren Bowls blijven spelen.

10 juli 2021

Nederlands kampioen Fours Outdoor

Het is Frans Roberts en Frans Smulders beide lid van BCE gelukt om samen met Michel Weerdenburg en Maus van Tol Nederlands kampioen Fours te worden. De Fours is het toernooi waarbij teams van vier personen tegen elkaar spelen. Dit keer werd het toernooi gehouden op de buitenbanen in Enschede. Door in de voorronde het thuisteam van Enschede te verslaan kwamen we op plaats één uit in de finaleronde, waar we vervolgens wonnen van drie andere teams en zo op de eerste plaats kwamen. Het waren allemaal spannende wedstrijden waarbij we telkens achter kwamen maar uiteindelijk toch wonnen.

20 mei 2021

We mogen weer Bowls spelen

Gelukkig is het coronavirus weer onder controle en kunnen wij onze favoriete sport/spel weer gaan spelen. Hebt u interesse, kom dan op dinsdagmiddagen vrijblijvend kennis maken met Bowls. Wij leggen graag uit wat de spelregels zijn en dan kunt u zelf proberen of u Bowls leuk vindt. Op onze contactpagina vindt u de speeltijden en de speellocatie, ook kunt u op deze pagina vragen stellen aan het bestuur.

18 januari 2021

WK Indoor Bowls op TV

Evenals voorgaande jaren worden ook dit jaar de belangrijkste wedstrijden van het WK Indoor Bowls uitgezonden. Deze wedstrijden zijn te volgen vanaf  maandag 18 januari telkens vanaf 16.00 uur op BBC2. Alle wedstrijden van dit toernooi zijn te bekijken via Youtube via de link: https://www.youtube.com/user/WorldBowlsTour .

Spreekt Bowls als spel of als sport u aan, kom dan zonder enige verplichting eens kijken bij onze vereniging.

15 februari 2020

1e prijs Pairs toernooi in Breda

Aan dit Regio Zuid toernooi deden twee spelers van BCE mee en het is Frans Roberts en Frans Smulders gelukt om de 1e plaats te behalen.

 

19 januari 2020

Shortmat Interland Nederland – Belgïe

Deze interland wedstrijd is ter voorbereiding van de WK Shortmat die dit jaar in Herentals gespeeld wordt. Aan deze interland nemen twee spelers van BCE (Frans Roberts en Frans Smulders) deel.

9 en 10 november 2019

3e prijs NK Singles Indoor

Aan dit Nederlands Kampioenschap Singles deden twee spelers van BCE mee. Het is Frans Roberts gelukt om de 3e plaats te behalen (zie foto), Frans Smulders eindigden op de 5e plaats. Beide spelers werden tijdens dit toernooi door Omroep Brabant Radio geïnterviewd. Meer foto’s van dit NK vind je onder “gespeelde toernooien 2019“.

22 oktober 2019

Huldiging kampioenen

Naar aanleiding van het behalen van het Nederlands Kampioenschap Australian Pairs Indoor zijn Frans Roberts en Frans Smulders op 22 oktober bij BCE gehuldigd (zie foto hierboven). Ook heeft Omroep Brabant een kort interview afgenomen en een film over Bowls gemaakt die via de link https://www.omroepbrabant.nl/media/3092321/Bowls-Een-kleine-sport-in-Nederland-met-Brabantse-kampioenen te bekijken is.

12 en 13 oktober 2019

Nederlands kampioen Australian Pairs

Na het behalen van de tweede plaats tijdens het NK Astralian Pairs Outdoor zijn Frans Roberts en Frans Smulders nu Nederlands Kampioenschap Bowls Australian Pairs Indoor geworden. Australian Pairs is de variant waarbij beide spelers om beurten “skip” en “lead” zijn, kortom als eerste de bowls speelt en daarna weer als laatste de bowls speelt. Het was een mix van de beste dames en heren teams die in twee dagen streden om de felbegeerde titel van Nederlands Kampioen Australian Pairs 2019.

24 augustus 2019

Oudenrijn Open Bowls toernooi

Een team van vier spelers van BCE (vlnr Jan, Hedy, Frans en Cees) hebben op het Open Bowls toernooi van Oudenrijn de 3e plaats weten te bereiken. Op dit Indoor Bowls toernooi spelen de teams zowel “singles, pairs, triples en fours” wedstrijden. (zie foto hierboven en de presentatie onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019”).

4 augustus 2019

Team BCE wint 2e prijs op NK Australian Pairs

De NIOBB heeft dit jaar voor de eerste keer een Nederlands Kampioenschap Australian Pairs georganiseerd op de buitenbanen in Enschede. Vanuit de Bowls Club Eindhoven deden daar Frans Roberts en Frans Smulders aan mee. Ze wisten zich afgelopen zaterdag door drie wedstrijden te winnen te plaatsen voor de eindronde op zondag. Ook de eindronde begon goed omdat ze eerst van een team uit Drachten en daarna van een team uit Apeldoorn wisten te winnen en zich zo plaatsten voor de finale. Deze finalewedstrijd die over 12 ends gespeeld werd tegen een team uit Haarlem ging tot het 7e end gelijk op, maar toen ging het mis voor ons team en bleken de Dames van Haarlem toch wat sterker. We zijn wel blij met het behalen van de 2e plaats. Onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019” vind je een foto en de uitslag van dit NK.

1 juli 2019

Team BCE wint 1e prijs op toernooi in Best

De NIOBB regio zuid organiseert jaarlijks een Triples toernooi op de Bowlsbaan in Best en dit jaar is dit toernooi gewonnen door een team van BCE bestaande uit Mynt Zijlstra, Riet Kley en Harry van Empel. Onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019” vind je meer foto’s en de uitslag van dit toernooi.

6 mei 2019

Open Pairs toernooi Oud Beijerland

Er deden maar liefst drie teams van onze bowls club mee aan het Open Pairs toernooi van Oud Beijerland. Jan Kaker en Ad Boogers haalden de 3e plaats door alle drie hun wedstrijden te winnen. Onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019” vind je meer foto’s van dit toernooi.

24 maart 2019

Bowls buitenbanen weer te gebruiken

Op zaterdag 24 maart zijn de beide Bowls buitenbanen in Best schoongemaakt en ze zien er weer als nieuw uit. Op de banen kan tegen een vergoeding van € 2,50 per persoon / per uur gespeeld worden.

januari 2019

Wereldkampioenschap Indoor Bowls op TV

Evenals voorgaande jaren zendt de BBC2 van maandag 21 januari t/m zondag 27 januari telkens van 14:00 uur tot 18:00 uur dit Bowls toernooi uit. Het uitzendschema kan je vinden op https://www.bbc.com/sport/bowls/46701802

Het toernooi zelf is al op 10 januari begonnen en alle wedstrijden zijn te bekijken op Youtube https://www.youtube.com/user/WorldBowlsTour

maart 2018

Deelname aan WK Shortmat Bowls in Zweden

Op 16-17-18 maart hebben Frans Roberts en Frans Smulders (beide lid van BCE) deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap Shortmat Bowls in Zweden. Frans Roberts speelde bij de Singels en Frans Smulders speelde samen met Robbie Roberts in de Pairs. Het was een geweldige ervaring om aan dit toernooi mee te doen want de sfeer en de accommodatie was goed en er waren veel sterke spelers uit in totaal 12 landen. Zowel in de Singels als in de Pairs wisten we van spelers uit Canada te winnen en gingen enkele wedstrijden nipt aan onze neus voorbij. Over twee jaar vindt het WK Shortmat Bowls plaats in Herentals België. Hierboven een foto van de openingsceremonie.

18 oktober 2019

1e prijs op Triples toernooi in Nijmegen

Het is Ad Boogers, Harry van Empel en Frans Smulders gelukt om het Henk Mevius Triple toernooi in Nijmegen te winnen. Op wedstrijdpunten kwamen zijn gelijk met het vaandelteam van Quick 1888 uit Nijmegen, maar een hoger shotsaldo gaf hier de doorslag.

juli / augustus 2019

BCE Outdoor toernooi kent verrassende winnaars

BCE heeft ook dit jaar weer een Outdoor toernooi georganiseerd op de buitenbanen in Best. In totaal hebben 16 leden gestreden om de prijzen (zie foto hierboven en de presentatie onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019”).

15 juli 2019

Team BCE wint bronzen medaille op NK Pairs Outdoor

De NIOBB organiseert jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Pairs Outdoor op de buitenbanen van “ons Kinnehim” in Haarlem. Omdat er dit jaar wat minder inschrijving waren zijn de dames en heren teams samengevoegd in één pairs toernooi. Ondanks het feit dat er veel sterke tegenstanders waren heeft ons team Frans Roberts / Frans Smulders de derde plaats behaald.

19 mei 2019

Omroep MAX promoot Bowls

Omroep Max heeft op zijn website een uitgebreid artikel geplaatst over de bowlssport. Klik hier om te zien hoe onze dierbare sport wordt gepromoot.

11 mei 2019

Team BCE wint 1e prijs op eigen toernooi

Ieder jaar organiseert de Bowls Club Eindhoven een Bowls Triples toernooi waarbij naast sportiviteit ook de gezelligheid centraal staat. Aan dit toernooi doen in totaal 12 teams uit binnen en buitenland mee en dit keer wisten Frans Smulders, Louis Bouhuijs en Ad Boogers de eerste prijs te halen. Onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019” vind je meer foto’s van dit toernooi.

Leden gezocht

Bowls Club Eindhoven zoekt mensen die willen ontspannen op een sportieve manier.

Bowls is:

•  Een voor iedereen toegankelijke sport
•  Niet aan leeftijd gebonden
•  Zowel voor dames als voor heren
•  Spannend en ontspannend
•  Een mooie sport voor de broodnodige beweging
•  Een sport ter bevordering van sociale kontakten
•  Niet veeleisend wat conditie betreft
•  Een betaalbare sport
•  Eenvoudig te leren

Wilt u meer weten, kom dan eens langs op dinsdagmiddag of kijk op deze website.

Bellen mag ook naar tel. 06-46799927 of 040-2136926

U kunt ons vinden in sportaccommodatie “ Aan De Meet “

Op de hoek van de Orpheuslaan en de Amazonenlaan te Eindhoven.

25 maart 2018

Nederlands Kampioen Pairs 2018

Het is Frans Roberts en Frans Smulders afgelopen weekend gelukt om Nederlands Kampioen Pairs 2018 te worden. Dit keer werd in Enschede gestreden om de fel begeerde titel en na drie spannende wedstrijden op zaterdag en drie spannende wedstrijden op zondag is het gelukt. Met een verschil van één punt wonnen Frans en Frans van de winnaar van vorig jaar. Hierboven een foto van de huldiging bij Bowls Club Eindhoven.

Op 24 april heeft Studio040 een interview afgenomen in de zaal van Bowls Club Eindhoven die je kunt terugvinden door op deze link te klikken. Ook is de opname terug te vinden op YouTube.

11 februari 2018

Mooi resultaat van Frans Roberts tijdens toernooi in Chelmsford

Op 10 en 11 februari 2018 heeft Frans Roberts meegedaan aan een shortmat toernooi in Chelmsford (Engeland). De 126 spelers en speelsters waren in 21 groepen van 6 ingedeeld. Frans presteerde goed en wist van menig sterke speler te winnen maar werd uiteindelijk in de ronde van de laatste 18 uitgeschakeld door Nigel Nichols. Meer informatie …..