24 augustus 2019

Oudenrijn Open Bowls toernooi

Een team van vier spelers van BCE (vlnr Jan, Hedy, Frans en Cees) hebben op het Open Bowls toernooi van Oudenrijn de 3e plaats weten te bereiken. Op dit Indoor Bowls toernooi spelen de teams zowel “singles, pairs, triples en fours” wedstrijden. (zie foto hierboven en de presentatie onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019”).

4 augustus 2019

Team BCE wint 2e prijs op NK Australian Pairs

De NIOBB heeft dit jaar voor de eerste keer een Nederlands Kampioenschap Australian Pairs georganiseerd op de buitenbanen in Enschede. Vanuit de Bowls Club Eindhoven deden daar Frans Roberts en Frans Smulders aan mee. Ze wisten zich afgelopen zaterdag door drie wedstrijden te winnen te plaatsen voor de eindronde op zondag. Ook de eindronde begon goed omdat ze eerst van een team uit Drachten en daarna van een team uit Apeldoorn wisten te winnen en zich zo plaatsten voor de finale. Deze finalewedstrijd die over 12 ends gespeeld werd tegen een team uit Haarlem ging tot het 7e end gelijk op, maar toen ging het mis voor ons team en bleken de Dames van Haarlem toch wat sterker. We zijn wel blij met het behalen van de 2e plaats. Onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019” vind je een foto en de uitslag van dit NK.

1 juli 2019

Team BCE wint 1e prijs op toernooi in Best

De NIOBB regio zuid organiseert jaarlijks een Triples toernooi op de Bowlsbaan in Best en dit jaar is dit toernooi gewonnen door een team van BCE bestaande uit Mynt Zijlstra, Riet Kley en Harry van Empel. Onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019” vind je meer foto’s en de uitslag van dit toernooi.

6 mei 2019

Open Pairs toernooi Oud Beijerland

Er deden maar liefst drie teams van onze bowls club mee aan het Open Pairs toernooi van Oud Beijerland. Jan Kaker en Ad Boogers haalden de 3e plaats door alle drie hun wedstrijden te winnen. Onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019” vind je meer foto’s van dit toernooi.

24 maart 2019

Bowls buitenbanen weer te gebruiken

Op zaterdag 24 maart zijn de beide Bowls buitenbanen in Best schoongemaakt en ze zien er weer als nieuw uit. Op de banen kan tegen een vergoeding van € 2,50 per persoon / per uur gespeeld worden.

januari 2019

Wereldkampioenschap Indoor Bowls op TV

Evenals voorgaande jaren zendt de BBC2 van maandag 21 januari t/m zondag 27 januari telkens van 14:00 uur tot 18:00 uur dit Bowls toernooi uit. Het uitzendschema kan je vinden op https://www.bbc.com/sport/bowls/46701802

Het toernooi zelf is al op 10 januari begonnen en alle wedstrijden zijn te bekijken op Youtube https://www.youtube.com/user/WorldBowlsTour

maart 2018

Deelname aan WK Shortmat Bowls in Zweden

Op 16-17-18 maart hebben Frans Roberts en Frans Smulders (beide lid van BCE) deelgenomen aan het Wereld Kampioenschap Shortmat Bowls in Zweden. Frans Roberts speelde bij de Singels en Frans Smulders speelde samen met Robbie Roberts in de Pairs. Het was een geweldige ervaring om aan dit toernooi mee te doen want de sfeer en de accommodatie was goed en er waren veel sterke spelers uit in totaal 12 landen. Zowel in de Singels als in de Pairs wisten we van spelers uit Canada te winnen en gingen enkele wedstrijden nipt aan onze neus voorbij. Over twee jaar vindt het WK Shortmat Bowls plaats in Herentals België. Hierboven een foto van de openingsceremonie.

juli / augustus 2019

BCE Outdoor toernooi kent verrassende winnaars

BCE heeft ook dit jaar weer een Outdoor toernooi georganiseerd op de buitenbanen in Best. In totaal hebben 16 leden gestreden om de prijzen (zie foto hierboven en de presentatie onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019”).

15 juli 2019

Team BCE wint bronzen medaille op NK Pairs Outdoor

De NIOBB organiseert jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Pairs Outdoor op de buitenbanen van “ons Kinnehim” in Haarlem. Omdat er dit jaar wat minder inschrijving waren zijn de dames en heren teams samengevoegd in één pairs toernooi. Ondanks het feit dat er veel sterke tegenstanders waren heeft ons team Frans Roberts / Frans Smulders de derde plaats behaald.

19 mei 2019

Omroep MAX promoot Bowls

Omroep Max heeft op zijn website een uitgebreid artikel geplaatst over de bowlssport. Klik hier om te zien hoe onze dierbare sport wordt gepromoot.

11 mei 2019

Team BCE wint 1e prijs op eigen toernooi

Ieder jaar organiseert de Bowls Club Eindhoven een Bowls Triples toernooi waarbij naast sportiviteit ook de gezelligheid centraal staat. Aan dit toernooi doen in totaal 12 teams uit binnen en buitenland mee en dit keer wisten Frans Smulders, Louis Bouhuijs en Ad Boogers de eerste prijs te halen. Onder de tab “foto’s” en “Gespeelde toernooien 2019” vind je meer foto’s van dit toernooi.

Leden gezocht

Bowls Club Eindhoven zoekt mensen die willen ontspannen op een sportieve manier.

Bowls is:

•  Een voor iedereen toegankelijke sport
•  Niet aan leeftijd gebonden
•  Zowel voor dames als voor heren
•  Spannend en ontspannend
•  Een mooie sport voor de broodnodige beweging
•  Een sport ter bevordering van sociale kontakten
•  Niet veeleisend wat conditie betreft
•  Een betaalbare sport
•  Eenvoudig te leren

Wilt u meer weten, kom dan eens langs op dinsdagmiddag of kijk op deze website.

Bellen mag ook naar tel. 06-46799927 of 040-2136926

U kunt ons vinden in sportaccommodatie “ Aan De Meet “

Op de hoek van de Orpheuslaan en de Amazonenlaan te Eindhoven.

25 maart 2018

Nederlands Kampioen Pairs 2018

Het is Frans Roberts en Frans Smulders afgelopen weekend gelukt om Nederlands Kampioen Pairs 2018 te worden. Dit keer werd in Enschede gestreden om de fel begeerde titel en na drie spannende wedstrijden op zaterdag en drie spannende wedstrijden op zondag is het gelukt. Met een verschil van één punt wonnen Frans en Frans van de winnaar van vorig jaar. Hierboven een foto van de huldiging bij Bowls Club Eindhoven.

Op 24 april heeft Studio040 een interview afgenomen in de zaal van Bowls Club Eindhoven die je kunt terugvinden door op deze link te klikken. Ook is de opname terug te vinden op YouTube.

11 februari 2018

Mooi resultaat van Frans Roberts tijdens toernooi in Chelmsford

Op 10 en 11 februari 2018 heeft Frans Roberts meegedaan aan een shortmat toernooi in Chelmsford (Engeland). De 126 spelers en speelsters waren in 21 groepen van 6 ingedeeld. Frans presteerde goed en wist van menig sterke speler te winnen maar werd uiteindelijk in de ronde van de laatste 18 uitgeschakeld door Nigel Nichols. Meer informatie …..